Cu ani in urma, perdelele erau considerante elemente care ajutau la mentinerea caldurii din locuinte, insa in zilele noastre, perdelele fac parte din elementele importante ale decorului din orice casa.

Designerii de interior pun mare accent pe tesaturile de calitate atunci cand vine vorba de alegerea unei perdele, dar si pe culori, considerand ca aceste doua lucruri au o importanta mare in realizarea designului unei camere.

Perdelele sunt excelente pentru a putea acoperi ferestrele, mentin caldura camerei dar si racoarea si impiedica patrunderea prafului si a razelor de soare. Atunci cand esti decis sa iti achizitionezi perdele pentru locuinta ta, un alt factor important este agatarea corecta.

Modul in care agatam perdelele are o importanta la fel de majora ca alegerea materialului sau culoarea acesteia pentru a putea obtine ambientul dorit.

Iti vom facilita cateva trucuri folositoare pentru a putea agata corect perdelele din locuinta ta in urmatoarele randuri de mai jos.

Instaleaza sina in functie de inaltimea tavanului

Ca sa agati perdelele in cel mai avantajos mod e necesar sa stii dimensiunea corecta la care trebuie montat sistemul de prindere. Aceasta difera in functie de stilul ferestrei si inaltimea tavanului, factori ce trebuie luati in calcul pentru a aseza tijele in locul potrivit.

In cazul perdelelor standard ce atarna de o parte si de alta a unei ferestre, inaltimea adecvata a galeriei este la jumatatea distantei dintre partea superioara a tocului ferestrei si tavan. Aceasta regula se aplica daca intre cele doua puncte de reper exista o distanta mai mare de 30 cm.

Citeste continuarea aici: Trucuri profesioniste pentru agatarea corecta a perdelelor

{{clean}}