Orice designer cu inalta calificare iti va spune cu incredere ca lumina sta la baza intregului spatiu interior. Aceasta inseamna ca aceeasi camera poate arata complet diferit.

Poate fi rece si dezamagitoare, sau invers – calda si confortabila. Fie pe hol, sufragerie sau chiar in biserica, un candelabru creeaza personalitate. Tipurile de candelabrele sunt de obicei realizate din materiale similare si adesea arata foarte asemanator. Cea mai mare diferenta este sistemul de ramificatii si materialul.

Candelabre hol

Candelabrele de pe hol pot oferi confort casei. Aceste corpuri de iluminat se disting prin dimensiunile reduse si versatilitatea lor, ceea ce le permite sa fie amplasate cu succes intr-un coridor mic, dar si pe un hol mare.

Agatarea candelabrelor pe un hol clasic va ajuta la crearea unei imagini luxoase a holului. Ele pot deveni elementul central al compozitiei tavanului. Atunci cand alegi candelabre hol, ar trebui ca inaltimea tavanului sa nu depaseasca 2,5-3 metri.

Candelabre living

Un living mic nu ar trebui sa fie decorat cu un candelabru prea masiv sau care sa atarne prea jos. Un corp de iluminat central se va potrivi organic in interior si se va distinge prin cel mai simplu design. In designul modern, exista candelabre living cu capacitatea de a regla nivelul fluxului luminos si de a schimba culoarea folosind o telecomanda.

Candelabre moderne

Candelabrele moderne si avangardiste sunt ideale ca iluminat de accent in incaperile moderne. Candelabrele Sputnik echipate cu becuri au la baza tepi centrali, adesea sub forma de explozie solara, dar uneori si in alte forme simple, geometrice.

Candelabre bisericesti

Folosite initial in cladirile sacre, luminile cu mai multe flacari si-au facut loc in cladirile seculare inca din Evul Mediu tarziu, iar candelabrele au devenit de atunci indispensabile. La inceput a fost o chestiune cu roti simple.

Un exemplu este Catedrala din Aachen din 1166. Decoratiunile in stil baroc si rococo au devenit din ce in ce mai fastuoase si au facut din candelabre bisericesti, adevarate candelabre pentru stiluri moderne. Cel mai mare candelabru bisericesc are zece metri in diametru si 15 metri inaltime.

Lustra

O lustra este un corp de iluminat indispensabil in orice casa. De asemenea, serveste adesea ca un accesoriu excelent, care nu numai ca va completa interiorul, dar este adesea principalul sau element decorativ. In unele cazuri, o lustra poate dicta conditiile de proiectare a interiorului.

Candelabre fier forjar

Candelabrele din fier forjat si mobilierul au fost foarte apreciate in orice moment. Si astazi sunt la varful popularitatii. Multi oameni aleg candelabre fier forjat pentru locuinta lor, deoarece pot da incaperii originalitate, soliditate si rafinament.

De obicei, aceste corpuri de iluminat sunt instalate in bucatarie, dormitor, living. Sunt potrivite si pentru hol sau birou. Pentru o camera cu tavane foarte inalte, este mai bine sa alegi un candelabru din fier forjat cu doua sau mai multe niveluri.

Designerii observa ca aceste corpuri de iluminat sunt potrivite pentru absolut orice camera. De asemenea, pot fi asortate la orice stil.

Candelabre clasice

Candelabrele clasice se potrivesc perfect cu masa si scaunele din sticla sau lemn. Nu uita de peretii sufrageriei care pot fi completati cu aplice clasice pentru a adauga un strat de lumina calda.

Un candelabru in stil imperiu care conecteaza un cos de cristal cu o panglica din metal sau cu bijuterii, este un clasic excelent pentru iluminatul sufrageriei. Cele din cristal sunt candelabre clasice si sunt perfecte pentru mesele rotunde.

Candelabre cristal

Candelabrele de cristal, in special cele din cristal real, pot fi o investitie costisitoare. Aspectul traditional al luminilor creeaza un anumit glamour si va atrage atentia oaspetilor tai. Lumina este reflectata de cristale si iti scalda camerele intr-o lumina romantica si incantatoare.

Cu candelabrele Empire, picaturile si cristalele curg in cascada dintr-un con superior intr-o forma de bol mai mare. Cu aceste candelabre elegante si dinamice, luminile pot fi atasate fie in exterior, pe un inel circumferential, fie in interior.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}