Nu trebuie sa uitam ca bucataria este un spatiu de lucru, dar si un spatiu unde, uneori, ne petrecem timpul liber, iar pentru a putea gati in voie este necesar sa avem un spatiu foarte bine organizat indiferent de dimensiunile lui.

Neintelegerea corecta a designului unei bucatarii poate duce la o serie de probleme pe termen lung, cum ar fi lipsa spatiului pentru deschiderea si inchiderea usilor, lipsa spatiului de depozitare sau iluminarea naturala sau artificiala deficitara.

Pentru a putea amenja bucataria in asa fel incat sa fie practica, functionala si care sa se adapteze tuturor necesitatilor tale nu trebuie sa fii profesionist.

In schimb, trebuie sa pui accent pe organizare, planificare, si sa adopti un design care sa iti permita sa obtii bucataria perfecta si moderna.

In continuare iti vom arata cum iti poti amenaja bucataria ideala, indiferent daca dispui de un spatiu destul de mare sau mai putin generos.

Profita de punctele tari ale bucatariei tale

Inainte sa incepi amenajarile, acorda-ti suficient timp pentru a analiza incaperea. Este foarte important sa profiti din plin de avantaje si sa minimizezi inconvenientele.

Astfel, indiferent de stilul ales, bucataria ta va arata ireprosabil. De exemplu, daca bucataria ta dispune de ferestre imense, foloseste acest atu pentru a permite luminii naturale sa patrunda cat mai mult in camera.

Lasa zona geamurilor libera, renunta la draperii sau alege perdele discrete, care sa nu diminueze efectul. Daca vrei, poti decora pervazul cu plante naturale, care vor aduce un plus de personalitate.

De asemenea, daca bucataria ta nu este foarte lata, dar are o lungime considerabila, profita de acest lucru pentru a crea mai multe zone, separate prin elemente de decor sau prin cromatica.

Creeaza un spatiu destinat timpului de calitate

Bucataria nu este doar un loc destinat gatitului, ci un prilej de petrecere a timpului alaturi de familie sau pe cont propriu, in liniste.

De aceea, pe langa aparatele electrocasnice moderne, este indicat sa investesti si intr-un spatiu de dining. Integreaza in bucatarie o masa corect proportionata cu restul incaperii, alaturi de scaune in acelasi stil.

Regula celor 3 culori

Citeste continuarea aici: Sfaturi pentru obtinerea unei bucatarii ideale

{{clean}}