A fi indragostit pana peste cap este una dintre cele mai frumoase sentimente pe care le poti trai. Atunci cand intalnim pe cineva nou, ne intrebam: Sa stam sau nu? Este el/ea „acea” persoana? Suntem compatibili impreuna? Se poate sa fie sufletul meu pereche?


Nu poti stii niciodata daca ati fost meniti unul pentru celalalt. Uneori, e foarte simplu de raspuns la aceste intrebari daca ne deschidem inima catre ceea ce se afla in fata noastra.

Iata 5 semne ca destinul v-a adus impreuna:

1. Poti fi vulnerabil

Abia atunci cand ne permitem sa ne deschidem sufletele altuia, simtim ca traim cu adevarat. Puteti fi o persoana reala, naturala. Frumusetea sta in acceptarea defectelor proprii precum si cele ale partenerului. Cunoasterea povestii celuilalt ne elibereaza.

Iubirea prospera in aceasta stare de vulnerabilitate. Daca va puteti impartasi sufletul si asuma sentimentele fara a va simti judecat sau criticat, atunci respectiva persoana este cea potrivita.

Ce se intampla atunci cand oamenii isi ofera inima altcuiva? Devin mai buni! –
Haruki Murakami

2. Exista respect reciproc

Aprecierea mutuala necesita un nivel matur de incredere si respect. Iar respectul se manifesta prin onestitate. Cea mai reala forma de iubire rezulta din comportamentul nostru fata de partenerul cu care ne aflam intr-o relatie.

Prin aceasta forma de respect, putem spune partenerului lucruri pe care nu le-am spune nimanui altcuiva. Respectul se castiga. Atunci cand ne aflam intr-o relatie care se bazeaza pe siguranta si securitate, este clar ca ne-am gasit perechea.

In momentul in care asezam pe cineva pe un piedestal, acesta se va uita in jos la tine.
Cheia sta in respectul mutual.
– Teresa Mummert

3. Nu sunteti gelosi

Ravniti dupa timpul petrecut impreuna dar, totodata, va doriti sa aveti parte si de spatiu suficient. Nu exista gelozie intr-o relatie pentru ca mereu veti fi persoane individuale.

Nu exista tensiune datorata insecuritatilor din trecut pentru ca mereu veti simtiti siguranta atunci cand sunteti sau nu impreuna. Fiecare moment de reconectare intre voi doi este plin de satisfactii.

Nu exista co-dependenta sau posesiune. Va doriti sa fiti impreuna dar este important sa acordati celuilalt libertatea de exprimare si sa ii prmiteti sa aiba propriile pasiuni.

Persoanele nesigure va eclipseaza soarele doar pentru ca sunt gelosi pe lumina
voastra si pentru ca sunt satui de noptile lor triste si fara stele
– Shannon L. Alder

4. Radeti impreuna

Prosteala apare in mod natural. Puteti face glume pe seama celuilalt. Rasul este mereu prezent in cadrul unei relatii. De multe ori, aceste legaturi stranse incep cu o prietenie. Va apreciati unul pe celalt intr-atat incat va puteti simti in largul vostru.

Aceasta este o stare sanatoasa intr-o relatie. Daca puteti rade de propria persoana, impreuna cu partenerul, fara sa interpretati sarcasmul, puteti fi siguri ca impreuna aveti ceva foarte special. Astfel de relatii sunt menite sa fie usoare.

Nimeni nu iti poate fi soarele, luna sau stelele pana ce nu ai propria ta lume – K. M
Docherty

5. Va sustineti unul pe celalalt

Va ridicati unul pe celalalt pentru a fi cele mai bune persoane prosibil. Deveniti exploratori si aventurieri in gasirea metodelor de a-l face pe celalalt fericit. Acceptati totul fara a va simti judecat. In aceste tipuri de relatii se accentueaza aspectele pozitive.

Daca relatia voastra se bazeaza pe admiratie, inspirandu-va unul pe celalalt, se pare ca v-ati gasit giuvaerul vietii.

Din pacate, nu exista un manual al relatiilor dar aceste semne va vor oferi un punct de plecare. In final, inima va va spune atunci cand ati gasit persoana potrivita. Uneori este nevoie de mai multe incercari pentru a afla ceea ce aveti nevoie intr-un partener.

Precum a spus psihologul Carl Jung, „Intalnirea a doua caractere este precum contactul a doua substante chimice: daca exista orice fel de reactie, ambele se vor transforma”.

3 thoughts on “Semnele ca sunteti facuti unul pentru celalalt

  1. Apreciez sfaturile practice oferite in articol pentru imbunatatirea eficientei personale. Planificarea zilnica si stabilirea obiectivelor clare sunt strategii pe care intentionez sa le implementez in rutina mea zilnica pentru a atinge performante superioare.

  2. Mi-a placut cum autorul a subliniat importanta mentinerii unui echilibru intre munca si viata personala. Este esential sa ne acordam timp pentru odihna si relaxare, pentru a ne mentine sanatatea fizica si mentala in forma optima.

  3. Articolul acesta ofera informatii foarte utile despre cum sa iti organizezi timpul si sa fii mai productiv. Sunt de acord cu ideea ca prioritizarea sarcinilor este cheia succesului si ca este important sa ne focusam pe ceea ce conteaza cu adevarat.

Comments are closed.