Vedera este unul dintre importantele simturi pe care le detinem, esentiale pentru ca viata noastra sa se desfasoare in parametri normali.

Organismul uman reprezinta expresia echilibrului perfect, astfel ca acest simt face parte din ansamblul complet al functionarii noastre.

Sanatatea oculara

Vederea reprezinta imaginea perceputa de catre ochi si proiectata pe retina, transmisa spre centrul optic din creier cu ajutorul nervului optic. Astfel noi stabilim contactul vizual cu tot ceea ce ne inconjoara, indiferent de distanta la care se pozitioneaza.

Sanatatea oculara reprezinta un palier extrem de important, necesitand acordarea unei atentii constante si corecte. Ori de cate ori constatam dezechilibre la acest nivel, manifestate prin imposibilitatea de a vedea clar, prin dureri persistente de cap sau obooseala excesiva, se impune un control oftalmologic specializat.

Problemele de vedere

Contextele medicale specifice vederii pot fi miopia, hipermetropia, prezbitismul sau astigmatismul, contexte instalate pe anumite fonduri, mostenite sau dobandite pe parcursul vietii.

In cazul oricareia dintre acestea, controalele oftalmologice vor avea rolul de a stabili masurile impuse si de a recomanda perechea de ochelari potrivita. Astfel, alegand perechea de ochelari de vedere potrivita si lentilele recomandate, se poate interveni la timp, asigurandu-se confortul ocular optim si normal.

Comportamentul ocular

In afara contextelor oculare severe, ochiul uman poate manifesta anumite dezechilibre generate de problemele pe care le confrunta constant. Astfel, in afara situatiilor in care ochiul are nevoie de un tratament si masuri specifice, exista si variantele in care ochiul oboseste si trage semnale de alarma.

Privirea indelungata in ecranele gadgeturilor, expunerea la lumina excesiva sau in fata anumitor raze, un mediu bogat in substante si aburi toxici, pot genera disconfort la nivel ocular. In aceste situatii se pot alege ochelari de protectie, o varianta fiind cea a ochelarilor pentru calculator, ideali in protejarea vederii si confort ocular, indiferent daca exista sau nu dioptrii la nivelul globului ocular.

Tipuri de ochelari

Magazinele de specialitate si cabinetele medicale vin in intampinarea tuturor celor interesati, oferind diferite modele de ochelari de vedere, ochelari protectie calculator, dar si variante de ochelari de protectie calculator fara dioptrii, ideali pentru cei care obisnuiesc sa petreaca foarte mult timp in fata ecranelor.

Modelele de ochelari lensa sunt destinate tuturor contextelor medicale, oferind posibilitatea alegeri variantei dorite. Astfel, purtatrea ochelarilor nu inseamna intotdeauna o problema la nivel ocular, ci inseamna preventie, confort, dar si frumusete si eleganta.

Rama de ochelari potrivita

Daca alegi un model de ochelari lensa trebuie sa stii ca ai acces la calitate si eleganta. Indiferent ca ai nevoie de ochelari de vedere, ochelari de protectie calculator fara dioptrii sau rame de ochelari de soare, gama de produse pusa la dispozitie te va ajuta sa gasesti forma preferata, realizata din matriale de calitate, usoare, delicate si simplu de intretinut.

Alegerea ramei de ochelari se face si in functie de caracteristicile lentilelor, o pereche de ochelari destinata cititului, avand o alta forma si pozitionare, diferita fata de cea a perechii de ochelari de vedere destinata privirii la distanta.

Pe langa acest criteriu, este foarte important ca ochelarii de vedere, mai cu seama daca sunt purtati permanent sa cadreze tinutelor uzuale. O persoana care tinde spre tinute sport si degajate, isi va alege o rama de ochelari potrivita, cu tente casual si sport, pe cand o tinuta preponderent eleganta sau office va impune purtarea ramelor clasice.

Ochelarii de vedere devin astfel nu doar necesari si indispecsabili, de un real ajutor pentru vedere, ci si un accesoriu elegant si placut al tinutei de peste zi, conferind un plus de personalitate si farmec.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}