Decorarea cu oglinzi este plina de avantaje, asa ca nu este surprinzator faptul ca acestea au fost un element decorativ esential timp de secole.

Pe langa calitatile lor estetice, acestea sunt capabile sa ne ofere o serie intreaga de beneficii atunci cand sunt amplasate in orice incapere.

Oglinzile nu sunt doar elemente pe care le folosim pentru a ne privi inainte de a iesi din casa, ci sunt esentiale pentru a determina o buna decorare, precum si pentru a ne ajuta sa dam senzatia pe care ne-o dorim cel mai mult.

Despre asta vom vorbi in continuare, asa ca fii atent si ia in considerare posibilitatea de a-ti decora casa cu mai multe oglinzi.

Avantajele utilizarii oglinzilor pentru design interior

Fiecare casa are oglinzile sale. Unele sunt in baie, altele insotesc dulapurile sau se regasesc in holul de la intrare, in timp ce altele sunt asezate strategic, pentru a da mai multa personalitate locului.

Daca sunt folosite corect, ele au mai mult decat un rol utilitar, putand crea chiar un efect dramatic.

Exista mai multe beneficii daca hotarasti sa le integrezi in designul interior – au un impact asupra aspectului, modifica prezenta si potenteaza stilul.

Oglinzile adauga adancime

Cand decizi sa montezi una sau mai multe oglinzi decorative pe pereti, creezi instantaneu impresia de adancime, iar efectul este direct proportional cu marimea oglinzii.

Cu cat este mai mare oglinda, cu atat camera va parea mai spatioasa. Reflectia pe care o ofera oglinda va crea o senzatie de spatiu in interiorul camerei.

Nu este de mirare ca oglinzile erau folosite in palatele imperiale si regale din toata Europa secolelor trecute, caci faceau spatiile sa para mult mai mari decat erau in realitate.

Creste gradul de acoperire a luminii

Daca le asezi in apropierea ferestrelor, ele vor imbunatati, vizibil, modul in care camera primeste lumina si chiar si cele mai intunecate incaperi pot primi un boost, la acest capitol.

Practic, aduci vitamina D chiar in casa ta. Astfel, cu ajutorul unor perdele in culori deschise, vei putea sa atragi lumina si nu sa o opresti la ferestre, mai ales iarna, cand razele soarelui sunt mult mai timide.

Aduc o tenta profesionala si de lux

In hoteluri, restaurante, sali de fitness si in toate cladirile organizatiilor corporatiste, exista oglinzi care arata standarde inalte, grija pentru detalii si ofera o senzatie de lux.

Amplasate in casa ta, vor aduce acelasi sentiment. Plus ca, daca sunt mai mari, senzatia oferita este sporita. Cel mai bine se preteaza pentru living, hol si dormitorul matrimonial.

Pun in valoare obiectele din jurul lor

Oglinda va face casa noastra mai confortabila, luminata, delicata si eleganta. De asemenea, va creste vizual adancimea camerei in care este amplasata.

Acest element decorativ va fi responsabil de reflectarea fiecarui detaliu din jurul sau: vaze, pereti, covoare, etc.

Un alt loc bun pentru a instala o oglinda este pe peretele de deasupra semineului.

Semineul este punctul central al unei incaperi. Amplaseaza oglinda deasupra semineului si va da un accent mai mare acelui colt al casei.

In zilele noastre, putem gasi o mare varietate de oglinzi in diferite culori, forme, dimensiuni si stiluri.

Cel mai important lucru este sa o adaptam la gustul nostru si sa gasim cea mai buna locatie pentru ea. Secretul consta in pozitionarea acesteia pentru a obtine efectul dorit.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

4 thoughts on “De ce sa folosesti oglinzile in designul interior

  1. Este impresionant modul in care comunitatea medicala se mobilizeaza pentru a lupta impotriva COVID-19 si pentru a oferi ingrijire pacientilor afectati de virus. Apreciem eforturile lor si le multumim pentru devotamentul lor fata de sanatatea publica.

  2. In plus, articolul subliniaza importanta respectarii masurilor de igiena si distantare sociala pentru a preveni raspandirea virusului. Aceste reguli sunt cruciale pentru stoparea pandemiei si pentru protejarea sanatatii noastre.

  3. Expertii citati in articol ofera informatii valoroase despre evolutia pandemiei si despre posibilele solutii pentru combaterea virusului. Este esential sa ascultam sfaturile lor si sa ne informam constant despre noutatile legate de COVID-19.

  4. Articolul este foarte interesant si relevant in contextul actual al pandemiei de COVID-19. Este important sa constientizam impactul pe care acest virus il are asupra societatii si sa luam masuri de precautie pentru a ne proteja pe noi insine si pe cei din jur.

Comments are closed.