Modelele de cutii postale multisectionale sunt verticale, orizontale, din otel inoxidabil, vopsite in diverse culori sau in culori combinate. Toate cutiile postale sunt proiectate pentru instalare in interior sau in exterior.

Cutiile au un strat durabil de polimer si sunt realizate din tabla de otel cu o grosime de cel putin 0,8 mm. Cea mai veche cutie postala, este stocata intr-un muzeu din orasul Cape Town din Africa de Sud.

Este de fapt o placa larga de piatra. Marinarii ingeniosi din secolul al XVI-lea au adaptat mai multe placi de piatra pentru o cutie postala in cel mai sudic punct al Africii, numit „Capul Furtunilor”, cunoscut de noi astazi „Capul Bunei Sperante”.

In aceasta cutie erau lasate scrisori si mesaje scrise in diferite limbi. Destinatarii – marinari sau rudele acestora, erau anuntati pe termen nelimitat. Mult mai tarziu, la inceputul secolului al XVIII-lea, vasele au fost echipate cu cutii postale.

In orasele portuare, pungile cu prelata sau canepa erau agatate intr-un loc proeminent in carciumi si hanuri fumuroase. Marinarii prestau in mod altruist servicii postale, transportand scrisori peste oceane si mari.

Cutie postala exterior

O cutie postala exterior este ideala pentru a primi ziare sau reviste in mod regulat, este ideala pentru a primi scrisori personale, oficiale sau facturi. Postasul poate introduce cu usurinta corespondenta in cutia postala de exterior.

Drept urmare, cutia postala nu se umple atat de repede si totusi pot fi aruncate in ea chiar si documente importante. Mai ales in timpul vacantei, cutia va mentine in siguranta corespondenta, pana cand vei ajunge acasa si o vei deschide.

Citeste continuarea aici: Cutii postale pentru interior si exterior, pentru bloc si curte

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}