Condimentele sunt diverse parti ale plantelor adaugate la alimente in doze mici in diferite scopuri, in principal cu scopul de a imbunatati gustul, posedand o aroma si un gust specific, intr-o oarecare masura persistent.

Exista condimente europene si clasice

Condimentele europene sunt portiuni prelucrate sau proaspete de legume sau plante picante originare din Europa. Cele mai populare dintre ele sunt calamusul, menta, balsamul de lamaie, rozmarin, patrunjel, marar, busuioc, mustar, oregano, coriandru, chimen, tarhon.

Condimentele clasice sunt condimente care sunt cunoscute de multe secole si au castigat recunoastere la nivel mondial. Acestea sunt obtinute ca urmare a pretratarii (curatarea, uscarea, macinarea, tratamentul termic) a diferitelor parti ale plantelor din regiunile subtropicale si tropicale.

Aceste parti pot fi: radacini (ghimbir), frunze (dafin), flori (cuisoare), fructe (anason), seminte (nucsoara), scoarta (scortisoara) etc. Aceste condimente, numite si exotice, sunt consumate in principal in cantitati mici si sub forma uscata.

Cele mai faimoase si omniprezente condimente clasice sunt diferite tipuri de ardei (negru, rosu, alb, ienibahar, japonez, african (malaguetta), anason, cuisoare, scortisoara (in principal chineza si Ceylon), ghimbir, mustar, nucsoara, curcuma, cardamom, migdale, asafoetida.

Ce condimente se pun la peste?

Gatitul pestelui prin prajire este popular. Felul de mancare capata un gust specific de prajit, iar carnea uscata creste continutul de grasime datorita uleiului. Sarea si ardeiul iute (negru, rosu, alb) sunt considerate invariabil condimente pentru pestele prajit.

Citeste continuarea aici: Condimente pentru fripturi din carne si peste

{{clean}}

3 thoughts on “Condimente pentru fripturi din carne si peste

  1. Interesant punctul de vedere prezentat in articol cu privire la influenta mediului online asupra sanatatii mentale. Este adevarat ca excesul de social media poate afecta starea noastra psihica, iar este important sa gasim un echilibru intre viata virtuala si cea reala.

  2. Sunt de acord cu ideea ca mediul online poate fi folosit pentru educatie si informare, dar trebuie sa fim constienti si de potentialele pericole. Este important sa fim atenti la sursele de informatie si sa ne protejam datele personale pentru a evita situatii neplacute.

  3. Articolul ofera o perspectiva interesanta asupra impactului internetului asupra societatii moderne. Este impresionant cum tehnologia a schimbat modul in care comunicam si interactionam unii cu ceilalti. Suntem intr-adevar intr-o era digitala revolutionara.

Comments are closed.