Espadrilele sunt un pantof extraordinar care dateaza din anii 1300. Au jucat roluri politice, au stabilit tendintele modei in intreaga lume si au devenit o piesa de incaltaminte de baza in climatele cu vreme calda.

Dar ce sunt mai exact espadrilele si de ce multe persoane poarta espadrile?

In acest ghid, va vom arata cum se face ca espadrilele sunt atat populare, dar atat de des intelese gresit, cum sa porti espadrile si cum sa le asociezi cu accesorii.

Te vei indragosti de confortul lor si de cat de usor este sa ai grija de ele. In plus, cu atat de multe modele si stiluri de pantofi, vei avea nenumarate optiuni pentru a combina si asorta espadrilele cu garderoba ta.

Ce sunt espadrilele?

Fara indoiala, ai vazut oameni purtand espadrile si poate chiar sa ai o pereche, fara sa stii. Dar daca nu esti o fashionista, probabil te intrebi — ce sunt espadrilele?

Espadrilele sunt un pantof simplu, elegant, care in zilele noastre este fabricat din material de iuta. Iuta este o fibra vegetala din planta Corchorus care creste in tari precum India si Bangladesh.

Este un material versatil folosit pentru a face sfoara, saci, perdele si, bineinteles, espadrile. Talpa din iuta este caracteristica emblematica a espadrilelor.

Stilul de iuta pe espadrile variaza de la o franghie simpla la un design complicat cu impletituri. Iuta poate fi lasata fie in stare naturala de bronz, fie alba. Cel mai frecvent, iuta este atasata de o talpa de cauciuc sau franghie folosind lipici si cusaturi.

O pereche de espadrile va rezista multi ani, deoarece durabilitatea este un design minunat de inalta calitate al acestui pantof. Majoritatea espadrilelor moderne sunt intarite cu cauciuc vulcanizat si fixate pe talpa de iuta.

Citeste continuarea aici: Ce sunt espadrilele si cum sa le porti?