„Anxietatea este cel mai mare dusman al iubirii. Ii face pe ceilalti sa se simta ca si cum un om ce se ineaca se tine de tine. Vrei s ail salvezi, dar stii ca te va sugruma cu panica lui”, scris de Anaïs Nin.
Sa iubesti pe cineva cu anxietate este o adevarata provocare
Totusi, daca poti trece peste momentele dificile, poti fi sigur ca vei gasi un partener care este empatic, plin de compasiune, creativ si foarte inteligent. O minte ocupata este atat un dar cat si un blestem. Te poate darama dar te poate face a te simti cat mai viu.
Pentru o persoana ce sufera de anxietate, cea mai mare bariera este sa gaseasca fericirea langa un partener care adesea este neintelegator. Este greu sa identifici o boala care nu are logica. Din acest motiv, partenerul unei persoane ce sufera de anxietate este de multe ori lasat fara ajutor, frustrat si confuz.
Daca iubiti pe cineva care sufera de anxietate, folositi educatia pentru a castiga inapoi puterea. Aici gasiti trei sfaturi bine de stiut despre aceasta raspandita si debitata boala.
Anxietatea epuizeaza energia noastra naturala
O gandire ce sufera de anxietate necesita foarte mula munca, spre exemplu adesea devenim obositi datorita unor activitati care nu par dificile din partea unui observant din exterior. Exista doua cauze: tulburarile din timpul somnului si atacurile de panica.
Mai bine de jumatate dintre oamenii cu anxietate sufera de tulburari in timpul somnului. Aceasta pot duce la letargie, oboseala si incetosarea mintii. In plus, atacurile de panica observate frecvent la pacientii cu anxietate trimite corpul intr-o lupta sau un vis.
Acest lucru ne seaca de energia de care este nevoie pentru a supravietui. Pentru lume, acest lucru pare ca un test sau ca si cum analizezi o situatie sociala, insa pentru corpul nostru , ne seaca de viata. Partenerul tau nu e lenes, ci doar isi revine dintr-o trauma.
2. Partenerul tau are nevoie de foarte mult timp pentru el insusi
O persoana ce sufera de enxietate nu poate fi disponibil in orice moment. Din cauza scurgerii de energie descrisa mai sus sau fricii asupra anumitor situatii, pot rata momente speciale alaturi e cei dragi. Nu ii face sa se simta vinovati pentru asta. Deja se simt ei singuri. In schimb, ii poti incuraja in deciziile legate de grija propriei persoane.
Aceste tehnici sunt foarte importante pentru a face fata anxietatii. Partenerul tau nu este egoist pentru ca ii pasa de propia persoana, din contra, facand asta ba deveni mai bun in a lua parte la evenimentele din viata lui si a altora si va avea o relatie sanatoasa cu dumneavoastra. Respectati nevoia lui de timp si spatiu personal chiar daca uneori pare a fi excesiva.
3. Efectele anxietatii sunt foate fizice
Chiar daca se afla in categoria bolilor mintale, efectele fizice ale anxietatii pot fi devastatoare. Cand am inceput sa sufar de anxietate, am inceput sa ma inec. Imi simteam capul usor, ma durea pieptul iar inima imi batea cu putere. Deseori aveam probleme cu respiratia.
Sintomele fizice sunt diferite de la persoana la persoana. La unele persoane se poate manifesta prin durere de stomac, tensiune la nivel cranian, transpiratul excesiv, ameteli, tremurat, spasme musculare si multe altele. Multe persoane au parte de dureri fizice intense ca rezultat al anxietatii. Nu este doar in capul nostru. Se afla in tot corpul nostru si mediu inconjurator.
Iubeste-ti partenerul intrutotul, cu anxietate cu tot!