Exista mai multe tipuri de fete de masa pe care le poti utiliza in casa in functie de eveniment si de momentul din zi in care le folosesti.

Pentru sarbatori se vor folosi alte fete de masa decat cele pe care le folosesti zilnic, la fel cum pentru masa pe care sta telefonul vei folosi alta fata de masa decat cea pe care o pui pe masa din bucatarie. Iti prezentam mai multe idei de fete de mese pe care le poti utiliza pentru tine in diverse ocazii.

1. Fete de masa pentru uzul zilnic

Pentru utilizare zilnica poti utiliza fete de masa albe clasice sau fete de masa cu imprimeuri. Ia in calcul faptul ca fetele de masa clasice albe se vor murdari de fiecare dat mai greu decat se intampla cu cele colorate.

O varianta foarte buna este sa folosesti si o protectie pentru masa din silicon astfel incat sa iti fie mult mai usor sa cureti masa dupa fiecare utilizare. Atunci cand alegi fete de masa cu desene cea mai buna varianta este sa mergi pe schema cromatica generala din bucataria ta, astfel incat sa poti obtine cele mai bune rezultate in ceea ce priveste decorul interior.

2. Fete de masa elegante pentru petreceri

La petreceri ai nevoie de fete de masa elegante, special concepute in sensul acesta. Poti merge pentru variante din materiale pretioase cum ar fi matasea, sau materiale care au in ele fire sclipitoare, dar poti opta si pentru fete de masa transparente, atunci cand masa are un aspect interesant.

Totul depinde in cele din urma de modul in care organizezi petrecerea. Daca este vorba despre o sarbatoare cum ar fi Pastele sau Craciunul in familie, o varianta optima este aceea de a opta pentru fete de masa cu motive corespunzatoare, astfel incat sa dai acea atmosfera speciala, relaxata.

3. Fete de masa pentru mese ovale

O fata de masa ovala este o idee perfecta pentru cazul in care ai in casa mese in aceasta forma. Pentru mesele ovale poti folosi fete de mese speciale care sa se opreasca fix la marginea mesei, dar poti utiliza si fete de mese patrate care se vor lasa in jos pe margini.

Problema cu aceste fete de masa este ca e foarte posibil ca faldurile sa nu fie egale si sa dea un aspect cel putin ciudat mesei tale. Recomandarea noastra este sa optezi de fiecare data pentru fete de masa potrivite cu forma mesei.

4. Fete de masa rotunde

La fel ca in cazul meselor ovale, poti folosi fete de masa rotunde pentru mesele rotunde. De asemenea, poti utiliza aceste fete de masa rotunde pe mesele patrate sau dreptunghiulare mari, ca accesoriu central. Totul depinde de fapt de ceea ce iti doresti sa obtii de la masa ta.

Daca ai o masa de dimensiuni mari pe care nu vrei sa o acoperi complet, aceasta este cea mai buna varianta. De asemenea, in cazul meselor rotunde mai ai si o alta varianta la fel de utila, aceea de a alege fete de masa patrate care sa aiba faldurile la acelasi nivel atunci cand aluneca peste marginea mesei.

Iti recomandam sa alegi fetele de masa corect, astfel incat sa se mentina elegante.

5. Fete de masa rustice

Fetele de masa rurstice sunt acele fete de masa foarte speciale cu imprimeuri sau cusaturi traditionale care vor transforma orice masa clasica intr-un cu un aspect foarte special. Recomandam aceste fete de masa atunci cand decorul din casa ta este un in ton sau in momentul in care vrei sa sarbatoresti ceva, cum ar fi Ziua Nationala sau pastele.

De asemenea, de ziua iei poti folosi tot astfel de fete de masa.

6. Fete de masa brodate

Fetele de masa brodate sunt foarte speciale, dar sunt in acelasi timp si foarte greu de intretinut. Este important sa stii cum sa speli aceste fete de masa pentru a evita evenimente neplacute, cum ar fi ruperea firelor si desirarea broderiilor. Poti opta pentru fete de masa brodate albe sau colorate, dar si pentru fete de masa cu broderiile in alta culoare decat restul mesei.

7. Fete de masa cu imprimeuri florale

Fetele de masa cu imprimeuri florale sunt acele fete de masa fericite si interesante pe care le poti utiliza in fiecare zi, dar si la mesele festive, in functie de preferinte. Aceste fete de masa pot fi adaptate si incluse in orice bucatarie si sunt cele care vor atrage mereu atentia in mod pozitiv si vor aduce voia buna in interior.

In functie de florile care sunt imprimate pe ele aceste fete de masa pot sa fie specifice de primavara sau pentru orice alta zi din an, indiferent de anotimp.

8. Fete de masa pentru camera copilului

In camera copilului iti recomandam sa folosesti fete de mese cu imprimeuri fericite, desene animate si jocurile preferate. De asemenea, tot pentru copii poti sa folosesti fata de masa pentru a ii determina sa manance.

Trebuie doar sa alegi o fata de masa foarte speciala pe care sa o poti folosi atunci cand construiesti povesti astfel incat sa iti determini micutul sa termine tot ce are in farfurie.

9. Fete de masa pentru living

Fetele de masa pentru living sunt cele pe care le vei folosi pentru a acoperi mesele din aceasta camera si pentru a intregi decorul. Poti alege in acest sens fete de masa care sa respecte stilul din interior, dar si fete de masa care sa completeze imaginea si care sa aduca culori contrastante si nuante interesante.

10. Fete de masa pentru diverse activitati

Fetele de masa care permit diverse activitati sunt ceva mai speciale. De exemplu, daca faci puzzle pe masa vei avea nevoie de o fata de masa foarte speciala care sa permita pieselor sa se imbine fara sa se agate in material si fara sa alunece necontrolat de pe masa.

Daca masa este folosita la scris sau la colorat, alege o fata de masa care sa nu se pateze.

{{clean}}