Sa alegi un ghiozdan pentru copilasul tau unde sa incapa manuele sau rechizite scolare poate sa fie o adevarata aventura. Trebuie sa alegi modele de ghiozdane care sa fie ergonomice si care sa nu distruga spatele copilului, dar si un ghiozdan frumos, amuzant, pe placul sau, cu personajele sale preferate.
Iata cateva trucuri si sfaturi de care sa tii cont pentru a face alegerea potrivita.
Greutatea
Alege ghiozdane fete sau ghiozdane pentru baieti cat mai lejere. Greutatea unui ghiozdan nu ar trebui sa depaseasca cu 10% greuatatea copilului.
Ergonomia
Bretelele unui ghiozdan ar trebui sa fie late si scurte. Modelele de ghiozdane Nike care au bretelele late sunt perfecte deoarece greutatea este repartizata asa cum trebuie.
Bine pozitionate pe umeri, sunt cele care nu lasa frecarile sa isi faca aparitia. Atentie insa si la lungimea lor. Bretelele prea lungi pot face ca ghiozdanul sa fie mai greu si atunci pot aparea durerile de spate.
Compartimentarea
Compartimentarea pentru un ghiozdan de scoala este la fel de importanta ca cea pentru ghiozdane dama. Un ghiozdan pentru scoala are nevoie de doua compartimente, care sa nu fie prea adanci insa.
Ideal ar fi sa pui cartile si caietele in al doilea compartiment, cel lipit de spatele copilului. Iar al doilea compartiment ar trebui sa aiba alte rechizite scolare mai lejere precum penarul sau liniarele.
Soliditatea
Bretelele unui ghiozdan pentru scoala ar trebui sa fie cat mai bine intarite. Si materialul din care este facut sa aiba si el cat mai multe intarituri. Trebuie deci sa mizezi pe calitate pentru a te asigura ca acesta tine macar un an scolar.
Siguranta
Pentru un plus de siguranta, trebuie sa te asiguri de faptul ca benzile reflectoare sunt integrate ghiozdanului. Copilul va fi vazut astfel si dimineata devreme cand este noapte afara.
Marimea este un lucru la fel de important de care sa tii cont. Un ghiozdan pentru scoala, pentru micuti nu ar trebui sa depaseasca mai mult de 35-37 cm. Acest lucru corespunde marimii sale.
Daca va depasi 38 de cm, acest lucru poate sa il faca sa devina incomodant si poate afecta si dezvoltarea sa armonioasa.
In ceea ce priveste latimea sa, aceasta nu ar trebui sa depaseasca 12-15 cm. Deci un ghiozdan pentru scoala nu ar trebui sa depaseasca umerii. De asemenea, alege un model de ghiozdan mai rigid.
Este cel care va contine o multime de lucruri – carti, caiete, penare… este imperativ ca un ghiozdan sa fie rigid pentru ca manualele si cartile sa nu se indoaie.
Va trebui sa explici copilasului faptul ca un ghiozdan trebuie sa se poarte mereu pe ambii umeri. Daca greutatea este repartizata asa cum trebuie intre umeri si bretelele sau curelele sunt bine stranse, spatele nu va mai fi atat de solicitat.
Ghiozdanul trebuie sa fie solid, practic si usor de intretinut. Alege deci un model din materiale rezistente. Evita inchiderile de tip scratch care se uzeaza prea repede sau care nu rezista prea bine.
Fermoarul este cea mai buna alegere, in schimb. Si cum il va urma in toate aventurile sale trebuie sa fie usor de intretinut si rezistent la intemperii. Materialele impermeabile sunt si ele deci cea mai buna alegere.
Ghiozdanele sunt accesorii must have pentru scoala si trebuie sa fie alese cu cea mai mare grija. Trebuie sa fie practice, confortabil, de calitate si pe gustul copilasilor.
Si mai tine cont de inca un lucru – un copil din clasa pregatitoare nu va avea acelasi nevoi ca si un copil din clasa a patra sau clasa a cincea. Sa nu uitam ca este un accesoriu simbolic pentru copilasi!
Apreciez faptul ca autorul nu se limiteaza la a descrie problemele mediului inconjurator, ci ofera si exemple concrete despre cum putem contribui la solutionarea lor. Propunerile de reducere a consumului de plastice si a emisiilor de carbon sunt foarte utile si ar trebui sa fie luate in considerare de toti cititorii. In plus, articolul subliniaza importanta educatiei in domeniul protectiei mediului, iar acest aspect este extrem de relevant.
Am fost impresionat de statisticile prezentate in articol, care evidentiaza amploarea problemei poluarii si impactul acesteia asupra mediului si sanatatii noastre. Este ingrijorator faptul ca multi oameni nu sunt constienti de gravitatea situatiei si ignora efectele negative ale actiunilor lor. Articolul reuseste sa ofere solutii realiste si usor de implementat pentru a contribui la protejarea planetei noastre.
Articolul este foarte interesant si ofera o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Sunt de acord cu autorul ca este necesar sa ne implicam mai mult in protejarea mediului inconjurator si sa adoptam un stil de viata sustenabil. De asemenea, apreciez informatiile si sfaturile practice oferite pentru reducerea poluarii si conservarea resurselor naturale.