In ultimele luni, munca de acasa a intrat neanuntata in mai multe locuinte si, in multe cazuri, pare sa fie aici pentru a ramane. Ca in orice domeniu de activitate, lucratul de acasa are si parti bune si parti rele.
Printre punctele pozitive se numara orele de lucru flexibile (desi acest lucru depinde de companie), posibilitatea de a te imbraca mai confortabil, de a dormi mai multe ore deoarece nu trebuie sa faci naveta la serviciu si de a evita blocajele si aglomeratia din trafic la orele de varf, in special in orasele mai aglomerate.
In ceea ce priveste punctele mai putin bune, putem vorbi despre dificultatea de a te deconecta de la munca, deoarece o desfasori acasa si poate fi mai complicat sa o separi de timpul liber si de viata privata, sau despre lipsa unui spatiu in care sa te concentrezi si sa nu fii intrerupt, multe persoane fiind nevoite sa lucreze in spatii comune, cum ar fi livingul sau bucataria, deoarece nu au o camera special amenajata pentru birou.
Daca nu ai mai lucrat niciodata de acasa, iti sugeram sa fii atent la aceste sfaturi pentru a incepe cu dreptul.
In ce loc poti sa amplasezi biroul?
Chiar daca nu dispui de o camera goala in casa ta, unde iti poti amenaja biroul, nu inseamna ca nu te poti bucura de un spatiu util de lucru. Astfel, nu ramane decat sa creezi un colt in care sa instalezi biroul si sa optimizezi spatiul, pentru ore productive de munca.
Este important ca lucrurile din jur sa nu reprezinte nicio piedica, indiferent daca este vorba despre scaune, documente sau cablurile de internet. Primul pas consta in realizarea listei cu toate lucrurile de care ai nevoie: documente, telefon, imprimanta, laptop sau monitor, care te vor ajuta sa-ti dai seama cat de mare trebuie sa fie biroul.
Pe cat posibil, incearca sa delimitezi biroul de restul casei, pentru a avea o productivitate maxima. Poti amenaja biroul si intr-un balcon inchis, indiferent daca acesta este integrat sau nu in living. Avantajul amenajarii biroului in balcon este acela ca poti beneficia de lumina naturala, care te ajuta sa lucrezi cu spor.
…
Citeste continuarea aici: Amenajarea unui birou de lucru in locuinta ta
Un alt aspect discutat in articol este legat de diversitatea activitatilor sportive pe care le putem incerca pentru a gasi cea mai potrivita pentru noi. Fie ca preferam sa alergam, sa inotam, sa jucam fotbal sau tenis, important este sa gasim placerea si satisfactia in ceea ce facem. Prin diversificarea activitatilor sportive, putem descoperi noi pasiuni si talente ascunse.
Articolul de pe linkul dat vorbeste despre importanta sportului in viata noastra si cum acesta ne poate aduce beneficii atat fizice, cat si mentale. Sportul ne ajuta sa ne mentinem sanatatea, sa avem o stare de bine si sa ne relaxam. De asemenea, prin practicarea sportului putem sa ne imbunatatim starea de spirit si sa socializam cu alti oameni care au aceleasi interese ca si noi.