Cu totii avem in minte evenimente fastuoase, mese mari din reviste sau filme, luxoase, decorate si pline de lucruri extravagante si candelabre care captatau toata atentia, care faceau ca atmosfera sa fie de vis, si faceau ca sala sa straluceasca.

Candelabrele au dat intotdeauna un plus de eleganta si stil caselor si desi nu si-a pierdut functionalitatea principala, acest obiect clasic este inca folosit pentru a obtine o lumina intima si confortabila.

Pe langa modelul in design clasic, exista si versiuni moderne, si chiar si astazi sunt inca o alegere potrivita, chiar daca unii si-l doresc doar pentru utilizarea lor ca element decorativ simplu.

Atunci cand alegem un candelabru care credem ca se potriveste casei noastre, trebuie sa luam in considerare tipul de decor pe care il avem.

De exemplu, daca decorul nostru este rustic, candelabrele din fier forjat sunt cele mai potrivite.

Marimea candelabrului conteaza, acesta fiind cel mai important aspect. Nu putem pleca de la premiza „cu cat e mai mare, cu atat mai bine”.

Nu uita, candelabrele au fost create pentru a oferi o lumina launtrica, pentru a crea o atmosfera linistita si pentru a pune in valoare camera pentru a-i da un aspect deosebit si o nota de eleganta.

Avand in vedere varietatea acestor obiecte de decor, este important sa stim cum il putem pune in valoare si sa profitam la maxim de frumusetea lui.

Cum se determina inaltimea corecta a candelabrului?

Probabil ca nu iti doresti sa te lovesti de candelabru atunci cand mergi prin casa, sau ca acest corp de iluminat sa ii deranjeze pe musafirii tai, cand serviti masa.

Asadar, ca sa afli inaltimea corecta a unui candelabru, masoara inaltimea tavanului in locul in care vrei sa il montezi. Asigura-te ca zona in care o sa instalezi produsul se afla la minimum 120 cm distanta de perete.

Pentru fiecare 30 cm de inaltime pana la tavan, estimeaza 8 cm de inaltime pentru corpul de iluminat. Imparte inaltimea camerei (masurata in centimetri) la 30 si inmulteste rezultatul cu 8.

Valoarea obtinuta iti va indica inaltimea corecta a candelabrului pentru respectiva incapere.

Exemplu: pentru o camera inalta de 240 cm se calculeaza 240 : 30 x 8 = 64 cm inaltimea maxima pentru un candelabru.

Aceasta regula se aplica daca tavanul beneficiaza de o inaltime proportionala cu dimensiunile camerei.

In cazul in care nu este suspendat deasupra unei mese, candelabrul trebuie sa fie montat cu cel putin 15 cm mai sus decat cea mai inalta persoana din casa.

Cum se determina latimea corecta a candelabrului?

Ca sa afli latimea corecta a acestui corp de iluminat, masoara lungimea si latimea camerei. Aduna cele doua valori in centimetri si imparte rezultatul la 10.

In acest fel vei obtine latimea sau diametrul candelabrului potrivit pentru incaperea in care vrei sa il amplasezi.

Mai exact, pentru o camera cu lungimea de 500 cm si latimea de 300 cm, dimensiunea se calculeaza (500 cm + 300 cm) : 10 = 80 cm latime pentru candelabru.

Poti aplica aceasta regula indiferent de forma abajurului. Daca instalezi corpul deasupra mesei, ia in considerare ca pentru candelabrele rotunde si cele dreptunghiulare, diametrul ar trebui sa fie cel putin jumatate dar nu mai mult de trei sferturi din lungimea mesei.

Este recomandat ca dimensiunea mesei sa fie cu cu 30 cm mai mare decat diametrul sursei de iluminat, pentru a se asigura un gol de de cel putin 15 cm, de fiecare parte a mesei.

In situatia in care vrei sa montezi doua candelabre, imparte latimea mesei la numarul de corpuri plus 1 si vei obtine in acest mod diametrul fiecarei piese. Distanta dintre candelabre trebuie sa fie la fel cu diametrul lor.

Cum se determina lungimea corecta a bratului sau?

De obicei, daca o camera are o inaltime mai mica de 240 cm, candelabrul va fi suspendat la 70-80 cm deasupra mesei.

In cazul in care inaltimea pana la tavan depaseste 240 cm, atunci se recomanda montarea candelabrului la o distanta de 90-100 cm. Pentru a determina lungimea potrivita a bratului, masoara inaltimea pana la tavan.

Prinde zilnic numeroase oferte la sute de produse pe qLine.ro.

Din valoarea in centimetri, se scade inaltimea recomandata pentru montaj, respectiv 75 cm (la tavanele de maximum 240 cm) sau 95 cm (pentru cele care depasesc 240 cm. In acest fel, in functie de inaltimea corpului candelabrului vei afla lungimea corecta a bratului sau.

Candelabrul trebuie sa fie in perfecta armonie cu celelalte elemente din incapere pentru o iluminare perfecta si un decor deosebit.

Tine cont de sfaturile enumerate in acest articol si vei putea gasi candelabrul potrivit pentru a realiza o amenajare remarcabila, pentru locuinta si stilul tau.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

2 thoughts on “Alegerea candelabrului potrivit

  1. Mi-a placut mult articolul deoarece abordeaza subiectul sanatatii mintale intr-un mod accesibil si usor de inteles. Este important sa constientizam cat de mult ne poate ajuta activitatea fizica in mentinerea unei stari de echilibru emotional.

  2. Articolul este foarte interesant si ofera o perspectiva noua asupra modului in care ne putem imbunatati sanatatea mentala. Sunt de acord cu ideea ca miscarea este un factor important in starea noastra de bine si voi incerca sa aplic sfaturile mentionate pentru a-mi imbunatati calitatea vietii.

Comments are closed.